Woonkamer #moodboard

Dag lieve allemaal!

Ik had weer eens zin om een blogpost te plaatsen…dus hier is ie dan! Dit keer over mijn woonkamer. Ik heb een aantal meubels in gedachte die ik er wil neerzetten (ik heb er zelfs al twee besteld!)…maar ik zie nog geen totaal plaatje voor me.

Met deze blogpost hoop ik voor mezelf ook meer een totaal beeld te krijgen van hoe de inrichting eruit komt te zien.

Waar ik in ieder geval achter ben gekomen…is dat ik eigenlijk verschillende stijlen erg mooi vind. Deze stijlen zijn nogal verschillend…dus ik ben er nog niet over uit of ik één van die stijlen moet kiezen of dat ze gecombineerd kunnen worden. Om je een indruk te geven over welke stijlen ik het heb …een aantal afbeeldingen van Pinterest:

Als ik er woorden aan moest geven zouden dit de woorden zijn: rustig, licht, girly, bloemen, natuur.

Wat ik in ieder geval weet is dat mijn inrichting licht moet zijn, want licht associeer ik met fris en opgeruimd. Daarnaast wil ik geen ‘instagram kopie huis’. Hiermee bedoel ik dat sommige mensen werkelijk een prachtige inrichting hebben….maar dan denk ik…ik kan nog zeker 5 instagram accounts opnoemen die dezelfde inrichting hebben….waar ben JIJ dan in je interieur? Ik vind het heel erg belangrijk dat het MIJN interieur wordt….dat mijn interieur echt bij mij past. Vandaar dat ik denk ik ook dat stukje vintage heel erg leuk vind. Dat maakt een interieur persoonlijk doordat niet iedereen dat exemplaar heeft. En het allerleukste is natuurlijk als het ook nog een stuk uit de familie is.  Alleen vind ik het weer super moeilijk om z’n vintage stuk ‘hip te laten zijn’. Ik ben bang dat het bij mij er dan uit ziet als een oud ding in plaats van een hip vintage ding 😉

Maar goed, ik heb mezelf voorgenomen om niet gelijk een inrichting te willen die af is. Want als ik er in ga wonen en het is af….dan is het niet echt persoonlijk. Ik denk dat je in de loop van de tijd spulletjes verzamelt die het eigen maken. Bijvoorbeeld door de reizen die je maakt of dingen die je tegen komt bij uitstapjes.

Dan nu mijn woonkamer…..

woonkamer-plattegrond

Dit is m dan…..mijn woonkamer! Zoals je ziet…een ingewikkelde ruimte. Deze ruimte heeft er ook voor gezorgd dat ik eerst even goed moest nadenken of ik hier wel wat leuks van kon maken voordat ik daadwerkelijk een bod ging doen. Maar….ik was al gauw van mening dat me dit wel zou gaan lukken!

Nummer 1

Bij nummer 1 zet ik mijn bank neer. Dit betekent dat ik met mijn rug naar het raam toe zit…maar ik houd van naar buiten kijken…dus als ik een beetje hang op mijn bank…kan ik lekker naar buiten kijken. Rechts van de bank is mijn balkon…deze bestaat helemaal uit ramen. Ik ben uiteindelijk voor een bank bij de trendhopper gegaan. Deze bank zit zo lekker….hij is niet zo spectaculair qua vorm…maar ik vond comfort toch wat belangrijker dan een stylisch verantwoord uitziende bank. De bekleding is grijs/sepia kleur en de poten zijn eiken (deze ga ik waarschijnlijk met een white wash behandelen). Midden februari wordt hij verwacht.

IMG_20161204_132615.jpg
Trendhopper

Nummer 2

Waarschijnlijk laat ik bij nummer 2 een muurtje maken. Nu is dit namelijk een hekje. Ik wil het muurtje iets laten uitsteken zodat ik er een tv-meubel van 120 cm kwijt kan. Dit tv- meubel wil ik rustig houden en ik kies waarschijnlijk voor een besta meubel (ja….dit is inderdaad niet zo origineel…maar hee ik had hem ook al in mijn vorige huis en ik vond hem gewoon praktisch, mooi en betaalbaar :P). Hieronder een afbeelding van Pinterest om een indruk te krijgen.

b7c3fc002b504cee1bcc662811635496

Nummer 3

Bij nummer 3 komt waarschijnlijk het hok van Joep. Ik zeg waarschijnlijk….omdat ik nog erg twijfel of ik Joep op het balkon wil plaatsen of binnen. Binnen lijkt me wel het gezelligst. Ik wil voor een ‘gewoon’ binnen hok kiezen en daar omheen een houten (wit geverfde) ombouw.

Nummer 4

Bij nummer 4 wil ik een’pronk kast’ neerzetten. Ik bedoel hiermee een kast waarop ik leuke dingen wil stallen. Ik vind verschillende meubelstukken leuk, dus ik heb besloten hier pas een keuze in te maken als ik er in woon. Dan zie ik goed welk meubelstuk passend is. Bij mijn ouders staat nog een ‘vintage’ kastje met glas ervoor…dat is ook wel een kanshebber.

Nummer 5

Mijn ronde tafel!! Vroeger hadden mijn opa en oma altijd een ronde tafel en dit vond ik zo gezellig dat ik graag een ronde tafel wilde. Eigenlijk wilde ik een hele witte tafel…maar ik bedacht me dat het allemaal dan wel heel wit zou worden. Mijn keuken is namelijk hoogglans wit en de stoelen die ik heb zijn ook al wit. Dus ik heb nu een tafel met een wit blad en houten poten besteld….perfect al zeg ik het zelf!

De vloer die er nu in ligt vind ik niet zo mooi. Het is een donkere houtsoort. Ik wil een lichtere vloer….maar welke? nog geen idee! Dus daar ga ik me de komende tijd op richten…

e35fe376842edb5cd908f3024a9fca35
Een rond vloerkleed lijkt me erg leuk staan onder de bank

Ook wil ik wat planten toevoegen aan mijn interieur, nu ben ik niet echt een plantenkenner en heb ik ook geen groene vingers…dus het worden ‘makkelijke planten’. Op Pinterest vond ik een afbeelding van een prachtige cactus….maar duur dat die dingen zijn…niet normaal! Misschien dat ik tegen die tijd kijk of er een mooie op marktplaats staat, maar anders kies ik gewoon andere planten. Ik had in mijn vorige namelijk ook een hele leuke van de IKEA, misschien dat ik die weer koop.

En tot slot zou ik graag een oude schoolplaat ophangen. Ik ben namelijk gek op ‘geschiedenis’ én ik ben zelf juf, dus die combinatie vind ik erg leuk. Die linksonder vind ik het allerleukste…maar tot nu toe nog niet gevonden!

Ik ben benieuwd wat jullie ervan vinden! Ik heb in ieder geval super veel zin om straks in het ‘echt’ aan de slag te gaan!

Liefs!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s