Joep in huis

Vandaag een blogpost over mijn lievelingsdier….mijn Joep! Ik waarschuw je alvast dat de beelden schokkend kunnen zijn…..ervaring leert dat het konijnenvirus zeer besmettelijk is (verschillende vriendinnen en kennissen hebben dit Joep virus al gekregen en zij hebben nu een konijn in huis rondlopen).

Omdat ik nu tijdelijk bij mijn ouders woon, staat Joep op de veranda. Gelukkig heeft hij een groot (zelfgemaakt) hok waarin die kan rennen en springen. We (als ik er niet ben…zorgen mijn ouders en broertje heel lief voor Joep) zorgen er voor dat hij geregeld lekker over het dakterras kan rennen….er komen dan ook geregeld binky’s voorbij (sprongen van vreugde).

Screenshot_20161224-080131-2.png

Ik heb een hele tijd getwijfeld waar ik Joep z’n hok zou gaan plaatsen in mijn nieuwe huis. Het balkon is op zich ideaal omdat de woonkamer ‘om het balkon heen loopt’. Dus dan  blijf je in contact met het balkon…..maar als ik dan op instagram bij andere konijnenbaasjes zie dat hun konijn lekker door het huis loopt….vind ik dat toch wel super gezellig!

ik ben er uit…..Joep krijgt een plekje in de woonkamer. En mocht dat toch niet ideaal zijn…dan kan die altijd nog op het balkon. Ik wil alleen een goede balans vinden tussen dat Joep lekker kan spelen en dat mijn huis geen konijnenhok wordt.

Ik had al bedacht dat ik voor z’n hok een vloerbeschermer bij IKEA ga kopen. Dat is z’n doorzichtige plaat die eigenlijk bedoeld is om onder je bureaustoel te plaatsen. Als ik dan een lange dag weg ben kan ik aan z’n hok een ren vast maken en heeft hij gewoon lekker de ruimte om te spelen. Door die plaat kan ik het goed schoonhouden.

Als ik er ben mag die natuurlijk lekker door de woonkamer huppelen. Wat ik nog wel erg lastig vindt….is de open trap. Daar moet ik iets op verzinnen….want ik moet er niet aandenken dat hij tussen de traptreden naar beneden valt.

Daarnaast moet ik alles konijn proof maken. Geen planten op de grond, kabels wegwerken, zo weinig mogelijk houten meubels neerzetten (mislukt: poten eettafel, poten bank zijn van hout) en ….bestaan er kunststof plinten…dat zou echt een uitvinding zijn 😉

Nu maar hopen dat die zindelijk blijft!

Ik heb hieronder nog een lijstje van paar van mijn favoriete instagrammers MET konijn:

Liefs!

screenshot_20161224-080011-2


2 thoughts on “Joep in huis

  1. Oh Joep ziet er zo’n ongelofelijk schatje uit! Zelf heb ik toen ik klein was altijd konijnen gehad maar nu ik ben gaan samenwonen is dat nogal moeilijk op ons te kleine appartementje. Wanneer we ons settelen in iets van ons zelf hoop ik snel terug een konijntje te hebben. Blijf zeker verder schrijven je blogs zijn aangenaam om te lezen!
    Groetjes, Estéfan.

    Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s