Van Vermeer tot sushi

Vandaag een blog over een dagje weg!

Gisteren besloten mijn moeder en ik naar Delft te gaan. Ik had pasgeleden laten vallen dat ik het schilderij van het melkmeisje zo mooi vond, dus mijn moeder zei dat het wel leuk was om dan naar Delft te gaan waar een museum van Vermeer is.

We hadden de auto bij IKEA gezet, zodat we op de terugweg nog lekker een rondje IKEA konden doen. Vanaf de IKEA rijdt er een bus naar het centrum van Delft (uitstappen bij Zuiderpoort)…ideaal!

We hadden allebei niet echt dingen nodig, dus we konden lekker relaxed aan doen. Omdat het echt mega koud was, zijn we gauw het museum in gedoken. Ik vond het erg leuk om alle werken van Vermeer te bekijken en meer over hem te weten komen…of eigenlijk…ben ik te weten gekomen dat ze helemaal niet zoveel over Vermeer weten! En ik noemde het schilderij altijd ‘Het melkmeisje’ …maar het is dus ‘De melkmeid’. Het museum is erg kleinschalig, dus wij waren er snel doorheen. Natuurlijk ging ik ook nog even het winkeltje bekijken….ik wilde graag een afbeelding voor in mijn huis. Uiteindelijk vond ik het meisje met de parel net wat mooier dan de melkmeid…dus die heb ik meegenomen!

Screenshot_20161230-103831-2.png

Ze krijgt straks een mooi plekje in mijn huis! Ook moet ik nog even kijken of ik er een mooie lijst om heen doe of dat ik het zo laat.

Daarna zijn we een rondje over de markt gelopen, maar als snel belandden we bij Bagels & Beans. Ik nam een verse muntthee en vegetarische kip terayaki van de Vegetarische Slager….yum!!

Screenshot_20161230-162657-2.png

Hoe lekker ik een bagel ook vind….ik kan zo’n ding echt niet normaal eten hoor..zo onhandig 😉

Vervolgens zijn we nog wat winkeltjes in en uit gelopen, nam mijn moeder tulpen mee en ik kocht ik één van mijn favoriete douchegel (met korting!). Bij de H&M kocht ik nog een super leuke sleutelhanger…voor straks aan mijn sleutel! We besloten daarna terug te gaan naar de IKEA. We hadden ons niet zo goed voorbereid en we hadden het best koud…dus we willen komend jaar op een warmere dag terugkomen en dan ook wat meer voorbereid…want volgens mij heeft Delft nog veel meer leuke plekjes!

Bij de IKEA heb ik voornamelijk gekeken naar de producten die ik in mijn hoofd had..of ze in het echt ook zo leuk zijn. Ik heb een heel lijstje gemaakt. Dus binnenkort kan ik alles in één keer bestellen of halen.

Wel kocht ik nog een leuke plant (Aloë) met pot!

Screenshot_20161230-144630-2.png
Lightbox: HEMA                                               Bijzettafeltje: MisterDesign (Zuiver)

Na de IKEA gingen we nog even naar Gouda. Daar heb je verschillende woonwinkels bij elkaar. Ik had mooie vloeren gezien bij de Kwantum, dus daar wilde ik nog even kijken. Ik kon nog geen keuze maken dus heb ik staaltjes besteld. Wel mocht ik de vloeren even meenemen de winkel in…we probeerden de kleur van mijn meubels na te bootsen zodat de keuze misschien makkelijker werd….maar het viel nog niet mee! Ik kan het gewoon niet voor me zien.

Screenshot_20161230-162837-2.png
Ik neig naar de lichte vloer.

Ik vind dat ze bij de Kwantum echt veel leuke dingen hebben tegenwoordig. Daarnaast is de prijs zeer fijn…dus ik moet me inhouden om niet al teveel te kopen! Ik probeer een beetje ervoor te waken dat ik al teveel woonaccessoires koop…dadelijk staat het helemaal niet bij elkaar! Wel nam ik een leuk rond vloerkleed mee. Ik denk dat die erg leuk staat straks op mijn slaapkamer!

Screenshot_20161230-162415-2.png

We besloten de dag af te sluiten met Sushi in Gouda! Ik moet immers wel weten waar ik straks lekker sushi kan eten/halen als ik in Gouda woon! We gingen naar Yoshi Sushi….yumm echt een aanrader. Ik eet geen vlees en vis, maar voor mij was er ook genoeg te bestellen!

Screenshot_20161230-162602-2.png
Komkommer Maki en Crispy

Eenmaal thuis stond er een pakketje voor me klaar…met iets waar ik heel erg naar uit kijk…maar daarover later (ik denk as maandag) meer!

Ik heb weer genoeg inspiratie op gedaan voor mijn huisje en daarnaast een erg gezellige dag gehad.

Screenshot_20161230-162508-2.png
Deze douchegel is zo lekker. Je kunt hem vinden bij de Etos en AH. Je kunt het ook gebruiken voor in bad.

Liefs!

p.s. Als je nog leuke tips hebt voor Delft…let me know!

Één reactie Voeg uw reactie toe

  1. sagewild schreef:

    Een echte tip is het Stadskoffiehuis om te lunchen en Kobus Kuch om appeltaart te eten! Ik vind je blog en Instagram overigens echt geweldig. Groetjes 🙂

    Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s