Handlettering #deel1

on

Handlettering…..oudbollig is het al lang niet meer en je hoeft ook niet mooi te kunnen schrijven. Handlettering is een trend die bij steeds meer mensen zichtbaar is. En dat is heel logisch want het is hartstikke leuk en makkelijk om te doen.

In een tijd waarbij we ons voornamelijk vermaken door beeldschermen, is het heerlijk om af en toe eens los te komen van een beeldscherm en gewoon wat te krabbelen op papier. Na het gekrabbel natuurlijk wel even je creatie posten op social media ;).

Meestal zet ik een kop thee, doe ik de radio aan en ga ik lekker wat schrijven. Mijn ideeën komen voornamelijk voort uit quotes die ik tegen kom of doordat ik materialen wil versieren (notitieboeken, bord versieren in mijn klas etc). Ook vind ik het steeds leuker om zelf kaarten te maken. Op dit moment ben ik bezig met concepten voor het maken van mijn eigen verhuiskaart.

Vriendinnen geven vaak aan het hartstikke leuk te vinden…maar ze geven aan niet mooi te kunnen schrijven. Met handlettering hoef je eigenlijk ook niet mooi te kunnen schrijven. Het is wel handig als je dingen goed kunt namaken…en oefening baart kunst.

Om te beginnen kun je een tekenblok aanschaffen. Ik heb een A3 tekenblok bij de action gehaald. Deze is lekker groot, misschien iets te groot…dus een A4 formaat is ook perfect. Natuurlijk kun je het ook gewoon op losse bladen doen, maar een tekenblok heeft vaak dikker papier.

Wat ik echt een pre vind zijn goede pennen. Ik heb het een tijd met ‘simpele’ pennen gedaan…maar dat is echt zoveel minder mooi. Mijn favoriete basis pennen zijn micron pennen. Deze pennen hebben verschillende diktes én drukken niet door! Ook kun je er met je gum overheen zonder dat je de inkt uitveegt. Ik heb deze pennen hier besteld.

Screenshot_20170102-122704-2.png

Wat ik niet altijd doe….en waardoor ik soms fouten maak…is beginnen met potlood. Toch is het het handigst om eerst een compositie te maken met potlood. Ik heb daar niet altijd het geduld voor…maar daardoor maak ik regelmatig op het eind een fout of staat alles schots en scheef!

Voor mijn nieuwe huis  ben ik een verhuisboek aan het maken. Daarin heb ik moodboards gemaakt, de foto’s van Funda geplakt en andere belangrijke zaken erin geschreven. Ik besloot op de eerste pagina iets te maken met handlettering.

Ik begon met een bloempot voor een cirkel (dikte Micron pen 01). Daarna maakte ik met 005, 01 en 02 bloemen. De cirkel zette ik nog wat aan met 02. Toen ik bijna klaar was besloot ik met pen (!!) een streep te zetten….lelijk! Omdat ik weer zo ongeduldig was, heb ik het niet eerst met potlood gedaan. Ik heb er nog wat van geprobeerd te maken. De letters heb ik vervolgens maar eerst met potlood geschreven. Dat was maar goed ook want ik had na de zin veel meer ruimte over dan ervoor…uitgummen maar en opnieuw proberen. In de cirkel heb ik mijn straatnaam in mooie letters geschreven….deze laat ik niet zien ivm privacy…wel jammer want ik vond hem erg goed gelukt haha.

Om mezelf nieuwe dingen aan te leren gebruik ik het boek ‘Handlettering doe je zo‘ en Pinterest. Wat ik steeds leuker vind om te doen zijn het maken van doodles…kleine tekeningen om de tekst mee te versieren.

Pasgeleden heb ik mezelf een Brush pen cadeau gedaan. Ik was in een hobby winkel en besloot er één uit te proberen. Ik ben er nog niet super goed in…maar deze pen zweeft over het papier heen…zo leuk om te doen! Ik wil nog meer oefenen zodat ik uit eindelijk echt goede verschillen krijg tussen dikke en dunne lijnen.

Screenshot_20170102-122746-2.png

Ik denk dat het nog leuker is als je meerdere kleuren hebt. Dan kun je namelijk ook mooie bladen en bloemen om de tekst heen maken! Ik zag dat ze bij bol.com een setje hadden en twijfel nog of ik voor de 5 stuks ga of voor de 10 stuks.

Daarnaast zie ik ook wel eens pennen/stiften van het merk Sharpie voorbij komen…maar wooooow die zijn echt mega duur. Ik ben wel benieuwd hoe ze zijn…vooral die met lieve Pastel kleur!

Ik ben benieuwd wat voor mooie creaties jij gaat maken…en als je al druk bent met handlettering ben ik benieuwd of je nog leuke ‘product tips’ voor me hebt!

Liefs!

img_20161226_190539_367

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s