Wishlist | Boeken

Afgelopen week moest ik nog even op de bus wachten..ik besloot de boekwinkel in te lopen……en dan gaat de tijd altijd zo snel voorbij! Ik kan wel uren door een boekwinkel lopen.

Op dit moment heb ik niet echt de rust om te lezen…maar straks als mijn huisje ‘af’ (een koopwoning is nooit af…but you know what I mean) is, wil ik echt meer gaan lezen. Niets is fijner dan verdwijnen in een goed boek, onder een kleedje met een grote mok thee.

Ik heb eigenlijk een zwak voor alle soorten boeken….zo kun je mij heel makkelijk een kookboek aansmeren….echt ik koop alles! Een healthy lifestyle boek…klinkt goed…ik koop het. Oeee zie ik daar boeken over opvoeding/onderwijs?…moet ik hebben! Oh leuk, een boek over handlettering…die heb ik wel verdiend! Hee reisboeken met prachtige foto’s….super leuk om neer te zetten…kopen! tsjaa…zo gaat dat dus geregeld bij mij!

Ik vond onderstaande quote dan ook wel erg toepasselijk:

42d4588da2b345ffb545bef24585cf4c

Waar ik nu dus voornamelijk naar kijk zijn coffee table books. Van die dikke boeken met prachtige foto’s om gewoon neer te zetten. Je hebt er vooral heel veel van fashion, maar dat past niet echt bij mij. Waar ik nu vooral naar zoek zijn boeken met foto’s over de hele wereld…portretten vind ik ook prachtig. Bijvoorbeeld The Iconic Photographs van Steve McCurry….prachtig! Hier kun je hem vinden! Er is nog een boek van Steve McCurry ‘Portraits‘ waarin allemaal portretten staan, die vind ik ook gaaf én is een stuk goedkoper! Daarnaast heb ik nog een klein boekje gevonden ‘Children around the world‘ door Leo Buijs. Alleen is hier helaas geen inkijkexemplaar, dus ik kan niet goed inschatten of het een mooi boek is. Je steunt erbij wel Unicef zag ik…dus dat is wel tof! Deze boeken gaan in ieder geval op mijn verlanglijst…ik denk dat ze prachtig staan in combinatie met woonaccessoires.

efd5ea0d57d7a0f626e9e771f8321510

Dan mijn all time favorite….kookboeken!! Ik ben hier de laatste jaar wel wat beperkter in geworden…nu ik vegetarisch eet, vind ik niet alle boeken even geschikt. Welke hoog op mijn verlanglijst staat is het nieuwste boek van Chickslovefood ‘Het meal-planning kookboek‘. De eerste twee delen heb ik al en ik ben erg benieuwd naar het derde deel. In iedere boekhandel zijn de boeken ingepakt met plastic..dus je kunt niet echt spieken…balen ;)! Ik moet wel zeggen dat ik misschien wel meer gebruik maak van hun website dan van de kookboeken…maar op hun website staan ook zoveel gerechten!

Daarnaast zou ik ook nog graag de boeken van Rens Kroes willen hebben. Haar eerste deel heb ik, maar van Friesland tot New York en On the go nog niet. Ik ben echt onwijs fan van de ontbijt muffin uit haar eerste boek.

Toen ik nog op de PABO zat, maakte ik altijd gerechten met behulp van de site lekker en simpel. Inmiddels hebben zij ook dit kookboek uitgebracht…daar ben ik ook wel erg benieuwd naar! Tot slot staat De hippe vegetariër ook op mijn lijst, ik zag pas gerechten voorbij komen en die lijken me erg lekker!

ee9b9a2a29ea21f70d831357c700f0d0

Oeps het wordt wel een erg lange blogpost…maar er zijn ook zoveel leuke boeken!

Ik ben de laatste tijd ook veel bezig met handlettering. Het boek ‘Handlettering doe je zo‘ heb ik al op mijn boekenplank staan. Daar staan erg leuke tips in. Verder ben ik erg benieuwd naar het boek ‘Letters!‘ en het boek ‘Doodles & Letters‘.

Ook mogen een aantal heerlijke leesboeken niet ontbreken natuurlijk. Voor mijn werk heb ik begin dit schooljaar een erg inspirerend boek gekocht ‘De gelukkige klas‘…deze raad ik iedere leerkracht aan om te lezen! Ook kreeg ik van een pedagoog de volgende boeken tip: ‘Opvoeden doe je met je brein‘…deze staat dus ook op mijn verlanglijstje!

Hoewel ik films snel te spannend vind, houd ik wel van spannende boeken. De boeken van Simone van der Vlugt en Suzanne Vermeer vind ik altijd erg goed. Het boek ‘Toen het donker werd‘ zou ik graag willen lezen.

En dan zou ik nog tientallen boeken kunnen opnoemen…heb jij nog een goede tip?

 

Liefs!

 

 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s