Lekker Persoonlijk

Ik ben er zooooooo gevoelig voor…Instagram hypes. En dat is helemaal niet gek…want het is ook iets psychologisch. Als je een product ‘wel leuk’ vindt en vervolgens zie je dit product op steeds meer feeds voorbij komen dan is de kans groot dat het product promoveert van ‘wel leuk’ naar ‘dat moet ik echt ook hebben’. En dan fiets je dus weer naar die ene winkel om die vaas (want je had pas 10 vazen) te bemachtigen voordat andere dit idee ook hebben en jij weer te laat bent, of je racet naar de bouwmarkt voor een pot nieuwe verf omdat er weer een nieuwe trend is en die kleur echt perfect in jouw woonkamer zal staan .

Daar probeer ik dus voor te waken…want ik wil dat het MIJN huis wordt met MIJN stijl. Dat is nog best lastig al zeg ik het zelf. Ik hoef van mezelf ook niet met alles origineel te doen, maar zo af en toe een beetje meer mag wel. Ik zou namelijk graag willen dat wanneer iemand 10 interieur foto’s te zien krijgt, hij precies weet wat nou een echte ‘Elise inrichting’ is.

Vandaag een top 5 van hypes waar ik niet (meer) aan mee doe en een top 5 van hypes waar ik (nog) wel aan mee doe.

Niet (meer) bij mij thuis te zien

1.Early Dew

Echt….de kleur is prachtig!! Maar ik zie het O V E R A L…en er zijn zoveel kleuren…dat ik van mezelf tussen alle 1000e kleuren, maar gewoon zelf een kleur moest uitzoeken voor mijn slaapkamer. En dat is gelukt…geen mooie naam niets.. deze kleur heeft gewoon een nummer.

2. Houten plank op besta meubel

Schuldig! Toen ik samenwoonde hadden wij dit ook…maar dat is alweer een hele tijd terug en er zit een verhaal achter (ga ik dit nu verantwoorden….jazeker!). Wij (ik en mijn ex) hadden al weken een prachtig TV meubel op het oog bij de IKEA. Eenmaal daar aangekomen, bleek er geen voorraad te zijn en ze wisten ook niet meer wanneer die weer was te verkrijgen….(het leek alsof die uit het assortiment was gehaald). Super balen…ook omdat de bank en de poef er ook al niet waren. We wilden echt graag een TV meubel, dus besloten een alternatief te zoeken. En wat een geluk de Besta serie was in de sale. Helaas konden we niet meer uit alles kiezen. Wat we zo mooi vonden aan dat andere meubel was de combinatie van wit en hout…en dit meubel was alleen wit en de bovenkant lelijk…dus had mijn ex het briljante idee om er een houten plank op te doen…..En toen waren we in totaal €50 kwijt (Ja, echt!!). Nu heb ik weer een Besta gekocht (veel kleiner en veel duurder …) en dit keer met een mooie (dat hoop ik dan) glazen plaat erop…nou best origineel toch 😉

3.Lambrisering

Je hoort er niet meer bij als je geen lambrisering hebt. In mijn nieuwe huisje heb ik geen lambrisering. Ik heb daar ook helemaal geen geschikte muren voor. Ik vind een lambrisering bij veel ig’ers (stiekem) prachtig staan…maar je ziet het zoveel, dat ik dacht NEE niet in mijn huis.

4. Dood dier aan de muur

Never ever….geen dode dieren aan mijn muur. Ik vind dat er gewoon niet prettig uitzien. Daarnaast vind ik dat het een industriële touch geeft aan je interieur… mijn stijl komt niet eens in de buurt van industrieel…dus die dode dieren houd ik ook lekker uit mijn buurt!

‘Echte’vlinders in zo’n lijstje vond ik wel altijd prachtig. Maar ik werd niet zo gelukkig toen ik een tijdje terug de uitzending van Keuringsdienst van Waarde keek. Dus geen vlinder in een lijstje meer voor mij.

5. Een zwart wit huis

Sorry sorry sorry…maar een zwart/wit inrichting vind ik zo niet mooi! Ik kan me gewoon niet voorstellen dat je geen kleur in je interieur wilt. ik word namelijk zo vrolijk van kleurtjes in mijn interieur…Ook al zijn het hele subtiele kleuren.

In mijn huis te zien #schuldig

1. Een ronde eettafel

Ja, ook ik heb er een gekocht. Mijn opa en oma hadden vroeger ook een ronde eettafel en dat vond ik altijd zo gezellig…dus die wilde ik graag in mijn huisje.

ronde-eettafel-irena-120cm-lifestylefurn

2.Verschillende eetkamerstoelen

Dit heb ik nog niet, maar wil ik wel heel graag. Deze trend vind ik namelijk erg handig. Ik vind zoveel eetkamerstoelen leuk…zo fijn dat je er nu gewoon meerdere om je eettafel kunt zetten!

3. Het dekbed met stippen van de HEMA

Eigenlijk wilde ik graag het dekbedovertrek met ruiten, maar die is niet meer bij de HEMA te koop. Aangezien mijn slaapkamer muur al groen/turquoise is, wil ik geen kleur in mijn dekbedovertrek. Die met stippen zijn zwart-wit, maar toch heel gezellig.

c2bdcef037e20044461df45e66136245

4. Pilea / Pannenkoekenplant

Ook ik ben (al een hele tijd terug) gezwicht voor een Pilea…helemaal toen ik hoorde dat hij Pannenkoekenplant heet. Bij mij is die alleen niet meer zo mooi. Joep heeft er zijn tanden ingezet, hij heeft op te donkere plekken gestaan etc. Volgens mij hangt mijn Pilea meer dan zou moeten!

img_20170114_122113_862

5. Ronde jute kleed

Deze kon ik niet laten liggen toen ik in de Kwantum liep. Alleen wat ik dan weer niet ga doen is hem onder een schommelstoel neerzetten! Ik moet eerlijk zeggen dat ik nog niet weet waar die komt te liggen. Nu, bij mijn ouders, ligt die voor mijn bed.

screenshot_20161230-113209-2

Aan veel instagram hypes doe ik (onbewust) ook mee. En ik geef toe…ze zijn vaak ook onwijs leuk! Maar in hoeverre past die hype echt bij mijn persoonlijkheid? Daar probeer ik wat meer aandacht te besteden met het creëren van mijn ‘nieuwe’ interieur.

Het is heerlijk om iedere dag via instagram weer al die inspiratie te krijgen, weg te dromen en ermee aan de slag te gaan…Maar toch hoop ik me af en toe van de hypes af te kunnen zetten om zo mijn ‘Elise inrichting’ te creëren….

Aan welke hypes doe jij allemaal mee? En hoe persoonlijk is jouw inrichting eigenlijk?

575c3b7fbc2dd42ccb0585bc6d1ee93d

Liefs!

2 reacties Voeg uw reactie toe

 1. liefssuus schreef:

  Heel leuk artikel Lies!
  Grappig om te lezen, bij sommige dingen heb ik een #schuldig en andere totale herkenning #neenooitinmijnhuis

  Fijne dag en ik kijk uit naar je volgende blog

  Liefs Suus

  Like

 2. Sharonne schreef:

  Wat een leuke blog!! Heel herkenbaar. Ik ben wel schuldig aan een hoop hypes (early dew, besta meubel met houten plank en over een aantal weken komt ook hier de lambrisering haha)! Maar we hebben hier wel voor gekozen omdat wij dat mooi vinden en zo moet het ook zijn! Ben heel benieuwd naar je huisje als het straks is ingericht 😉 X Sharonne (Home_nr8)

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s