Elise gaat (weer) sparen

Vandaag is het 1 april, twee maanden heb ik nu de sleutel van mijn eigen huisje. En daar ben ik best wel een beetje trots op. Ik heb heerlijk de ruimte en vind de buurt erg leuk. Ik hoop dat ik het hier nog jaren naar me zin heb!

Ik moest best veel spullen kopen. Aan het begin was ik erg voorzichtig….maar daarna kocht ik alles zo makkelijk. En dat is nu een beetje een gewoonte geworden…alles wat ik leuk vind koop ik. En dat is misschien niet heel handig.

Ik heb namelijk een vakantie naar China gepland…toch fijn als je daar ook leuke dingen kunt kopen. Ik zou graag in de zomer een kozijn laten plaatsen….ook dat is helaas niet gratis. De eerste verdieping wil ik over een tijdje ook vernieuwd hebben (verven, behang) en ik zou graag een pax kast willen. En zo zijn er nog wel een aantal dingen die ik op den duur graag zou willen.

Ik bedacht daarom van de week een challenge…de maand april ga ik alleen maar dingen kopen die echt nodig zijn (boodschappen, cadeaus voor andere). Geen leuke hebbedingen, shirtjes, schoenen, tassen, woonaccessoires, onnodige keukenattributen etc.

Straks heb ik gelijk een flinke uitdaging. Ik ga namelijk naar de Action omdat ik wat spullen voor mijn werk moet halen….ik herhaal: ALLEEN SPULLEN VOOR MIJN WERK.

De eerste week kom ik gelukkig wel door…want ik had van de week nog wat spullen online besteld (erg hè!) 😉 . Ik klink nu echt verslaafd…dat valt echt reuze mee hoor (ja dat zeggen mensen die verslaafd zijn altijd hoor ik je nu zeggen…maar ik meen het!). Ik ben alleen de afgelopen gewend om allemaal spullen te kopen omdat ik die echt een soort van nodig had.  En nu ga ik weer gewoon doen.

Ik was eigenlijk altijd super goed in sparen….maar de laatste weken kon ik geen één winkel uit lopen zonder iets te kopen. Een plantje, bakjes, plaids, kussens, kussens, kussens en kussens, schaaltjes, mokken, online bestelling daar en online bestelling daar etc. Maar goed…daar gaan we nu verandering in brengen!

Ik heb nu ook twee pinpassen…de ene moet ik alleen even gaan activeren. Ik wil een x bedrag op mijn tweede pinpas zetten en daarvan wil ik boodschappen doen en leuke dingen doen. Welk bedrag ik er precies opzet ben ik nog niet over uit…. Ik moet de komende weken even uitvinden hoeveel ik ongeveer besteed aan boodschappen. Ik koop de meeste boodschappen bij de Lidl. Bij de AH koop ik eigenlijk alleen producten uit de bonus en producten die niet bij de Lidl te verkrijgen zijn. Dus dat is al een goed begin!

Ik ga deze uitdaging aan en ben benieuwd of ik inderdaad een stuk minder zal gaan uitgeven! Heb jij nog (be)spaar tips? Ik hoor het graag!

 

Wordt vervolgd……

money quote

 

 


7 thoughts on “Elise gaat (weer) sparen

 1. Hier let ik ook altijd erg op de uitgaves. Ik hou het per week bij wat ik aan boodschappen uitgeef.

  Maar merk wel altijd dat gezond eten duur is, dus hou daar rekening mee hihi.

  Als ik wat koop denk ik altijd… Heb ik het nodig, kan ik zonder, is het de vrijetijd die ik inlever waard. Want geld is vrijetijd.

  Like

 2. Goed idee, ik doe met je mee!
  Bij ons is het afgelopen maanden ook hard gegaan en moeten nu echt even een ‘pauze’ nemen om daarna de puntjes af te maken.
  Tips? Inderdaad Lidl, ga ik ook heen, ideaal! Gezond eten kan gewoon zolang je het simpel houd: zoete aardappel, broccoli en wat gebakken kip. Gelijk voor 2 dagen maken! Wat ook helpt is voor meerdere dagen boodschappen halen, al hoewel dat soms bij ons niet lukt.
  Elke dag supermarkt in.. teveel verleidingen.. en qua spullen kopen, less is more. Ik ben ook iemand die zo graag allerlei woon spulletjes wil inslaan maar wordt gelukkig flink op de rem gezet door mijn vriend!
  Kadotjes voor andere, zoals een verjaardag dat ontkom je niet. Ik ga gewoon naar de winkel, opzoek naar een leuk maar betaalbaar kado.

  Succes deze maand!

  Like

  1. Sinds ik alleen woon lukt het me om voor een week boodschappen te doen! Ik maak veel dingen in het weekend en vries het dan in…ideaal! haha dat remmen door je vriend herken ik helemaal…dat had ik dus ook…nu moet ik dat tegen mezelf zeggen 😛

   Liked by 1 persoon

 3. Het helpt ook om te kijken wat je nog op voorraad thuis hebt. Koop dan in de supermarkt de producten die je nodig hebt om de maaltijd compleet te maken. Zo zul je zien dat je meer in huis al hebt dan je denkt.

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s