Mijn Inrichting Konijn Proof

Yeah wat een heerlijke dag…nu al…het is nog maar 7.12….maar hoe fijn is het om 4 (!!) dagen weekend te hebben. Lang leve Goede Vrijdag en Pasen. Ik ben net heel even uit bed gegaan om thee te zetten en daarna met thee weer snel in mijn bed gedoken om lekker te gaan bloggen.

Vandaag een blog over mijn konijntje Joep. Met het inrichten van mijn woonkamer heb ik namelijk veel rekening met hem gehouden. Ik vind het namelijk erg gezellig om hem rond te laten huppelen…..en dat is voor hem natuurlijk ook heel fijn.

Dit is de eerste keer dat Joep binnenstaat….en ik vind het super gezellig! Allereerst heb ik een ruim hok uitgezocht. Ik werk vijf dagen, dus vind het belangrijk dat hij in zijn hok ook de ruimte heeft. Nu slaapt Joep wel super veel overdag…het meeste huppelt hij in de ochtend en in de avond (logisch..want het zijn schemerdieren).  Ik heb gekozen voor een Ferplast hok, deze is 140 cm lang, 71 cm breed en 51 cm hoog. Het huisje waar Joep altijd op slaapt past er zelfs in!

Omdat Joep lekker rondhuppelt door de woonkamer moet ik wel met een aantal dingen rekening houden. Zo zorg ik ervoor dat er geen planten op ‘Joep hoogte’ staan. Ook boeken en tijdschriften liggen op een veilige hoogte.
Verder heb ik alle snoeren zo lopen dat ze niet via de grond hoeven. Bij mijn bank zit een stopcontact. Over de stekkers + kabel die ik daarin stop leg ik vaak even een fleecedeken 😉 .

De poten van mijn tafel en stoelen zijn van hout…dat was even een gokje. Tot nu toe heb ik daar nog geen knaagschade ontdekt…dus dat is super fijn!
Mijn moeder kocht voor mij een houten plankje voor op mijn bank…ik heb namelijk brede armleuningen en zo kan ik het als tafeltje gebruiken. Super handig om even een kopje op te zetten. Mijn konijn dacht daar anders over….hij zit hier echt uren lekker weg te dutten!! Op de een of andere manier houdt mijn konijn niet van zachte ondergronden….hij kiest altijd voor harde platte ondergronden. Veel mensen kijken ook verbaasd als ze zien dat ik helemaal geen bodembedekking in zijn kooi heb. Joep schoof altijd alles aan de kant om op de bodem te kunnen liggen….vandaar dat ik het er niet meer in doe.

Er zijn twee dingen in huis waar ik nog niet zo tevreden over ben…wat betreft aanpassingen voor (of moet ik zeggen tegen haha) Joep. In mijn woonkamer komen de twee open trappen samen….dit vind ik erg gevaarlijk, want ik weet niet of Joep in kan schatten hoe diep iets is. Daarom staat er nu een hekje voor…super lelijk en voor mezelf niet echt praktisch. Eigenlijk wil ik de trap dicht laten maken….zo is het minder gevaarlijk voor Joep en daarnaast blijft de warmte dan misschien meer hangen in de woonkamer.  Ditzelfde hek (delen van een konijnenren) staat ook voor mijn balkonhek + nog een paar stukken laminaat…zodat Joep er niet door glipt. Hij is trouwens echt gek op het balkon…..iedere ochtend doe ik de deur open zodat het even lekker kan doorwaaien en dan rent hij druk rondjes op het balkon!

Sinds kort (vorige week om precies te zijn) laat ik Joep ’s nachts los lopen. Ik kwam  namelijk vorige week vrijdag na een mega lange werkdag thuis met migraine en wilde direct door naar bed. Joep had de hele dag in zijn hok gezeten en ik vond het zielig als hij dan maar weinig had kunnen bewegen. Ik besloot hem die nacht los te laten lopen en als ik dan iets hoorde, zou ik hem weer in zijn hok doen.  ’s Nachts werd ik inderdaad wakker, ik liep naar beneden om even te kijken en zag Joep toen heel lief op de bank liggen. Die ochtend vond ik hem gewoon in zijn hok….dus sinds vorige week loopt hij ’s nachts los. Tot nu toe heeft die niets gesloopt….yeah! Overdag als ik naar mijn werk ben durf ik nog niet aan….misschien komt dat nog!

Ik ben echt super blij met Joep….een huisdier zorgt voor zoveel gezelligheid en daarnaast heb ik me nog geen één keer alleen gevoeld. Dat ik dan wat aanpassingen moet doen aan mijn huis en dat er z’n lelijk hok zoveel ruimte in beslag moet nemen…dat neem ik dan maar voor lief. Ik zou niet meer zonder hem kunnen!


Liefs!

 

 


3 thoughts on “Mijn Inrichting Konijn Proof

  1. Wat is Joep toch een leuk konijn! Ons konijn Nibbit loopt ook los (altijd, overdag en ’s nachts). Ze zit helemaal niet aan kabels gelukkig, alleen het behang trekt ze van de muren… 🙈 Aiaiai. Later, in ons koophuis, nemen we maar geen behang. Maar ik heb het er makkelijk voor over, want ik zou Nibbit voor geen goud willen missen! En binnen is zoooooveel gezelliger dan buiten!

    Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s