10.000 things to be happy about

Mag ik even zeggen…hoe goed ik het heb. Sinds ik in dit huisje woon en weer de rust heb gevonden….voel ik een paar keer per week uit het niets opeens een ultiem gevoel van geluk….Van woooow…wat heb ik het goed, wat heb ik het fijn…wat een heerlijk leven.

Ik kan (weer) zo intens genieten van de kleinste dingen. Als ik op de bank zit met een theetje en een kleedje in dit prachtige huis…woow wat een geluksvogel ben ik. Als ik een heerlijk zelfgemaakt soepje eet, ik Joep (mijn konijn) om me heen zie rennen. Als mijn familie of vriendinnen op bezoek komen en ze gezellig bij mij thuis zijn. Als de leerlingen uit mijn groep 7 ’s ochtends vrolijk binnenkomen en ’s middags weer lachend het lokaal verlaten. Als ik weer dubbel lig om mijn collega’s tijdens het thee drinken. Als de DPD man aanbelt en hij weer een pakketje van MisterDesign brengt. Als ik mijn vakantieboeken doorblader en zie wat voor mooie plekken ik al bezocht heb.

Er zijn zoveel dingen om gelukkig over te zijn. Natuurlijk is/was het super verdrietig dat mijn relatie over ging en ik van samenwonend opeens weer thuiswonend was. Maar ook dat moment heeft er voor gezorgd dat ik me nu zo gelukkig voel. We hebben beide voor onze eigen dromen gekozen….en hoe mooi is dat? Ik was dan ook (maar) 2 weken intens verdrietig…Daarna kon ik de knop omzetten. Het had geen zin om alleen maar verdrietig te zijn, het zou voor iedereen fijner zijn als ik positief was en vooruit zou kijken. Dat ging ik doen en het voelde dat de wereld aan mijn voeten lag!
Wat een geluk dat ik door mijn baan (dat ik überhaupt z’n baan in het onderwijs heb kunnen krijgen in deze tijd!!) al snel een huis kon kopen….in de stad van mijn voorkeur…lekker veel ruimte en een goede ligging tov mijn baan. Binnen een halfjaar sliep ik in mijn eigen huisje. Mijn ouders hebben me ontzettend goed geholpen…waardoor dit allemaal zo super is gegaan. Ik weet dat dit allemaal niet vanzelfsprekend is, daarom ben ik er extra blij mee. Het hebben van een fulltime baan en het hebben van een eigen huisje heeft mij veel stabiliteit gegeven. Dat is toch wel heel belangrijk in het leven.

Vanuit daar kan ik weer verder. In de zomer staat er een prachtige reis op de planning. Samen met mijn moeder en broertje (mijn vader moet gewoon werken…en op Joep passen hihi)…hoe leuk is dat om samen met hen te doen! Ik ben druk bezig met het creëren van een gezonde leefstijl. Ook dat helpt zeker om letterlijk en figuurlijk goed in mijn vel te zitten. Ik heb ook eindelijk de rust gevonden om hier 100% voor te gaan.
Er zijn dus zoveel dingen om blij mee te zijn. En natuurlijk gebeuren er verdrietige dingen en is het leven soms  *&?%….maar er is maar één manier om dat te veranderen. En dat is door zelf weer de positieve dingen te gaan zien. Helaas heb je niet alles in de hand zoals gezondheid….en dat is soms eng…vooral als het heel dichtbij komt. Maar toch helpt het niet als je alleen plaats maakt voor verdriet…..verdriet is goed…maar dat moet niet te lang duren.

Vorige week had ik met mijn groep 7 een paaslunch. Alle kinderen hadden iets meegenomen. We hadden een lopend buffet. Toen iedereen na de eerste ronde lekker zat te smullen…keek ik de klas rond….alle kinderen zaten lekker te smullen en gezellig te kletsen. Hard op denkend zei ik tegen de meiden naast me….jeetje wat hebben we het toch goed hè. We moesten denken aan de kinderen uit Jemen die we niet lang daarvoor zagen op het jeugdjournaal….de hele klas ving dit op en samen besefte we heel even dat we zoveel geluk hadden om hier met elkaar te smullen en te kletsen.

Vandaag een filosofisch stukje…recht uit mijn hart. Ik heb niet perse een interieur blog…maar ik heb gewoon ‘een Elise blog’. “Alles” wat me bezighoudt drop ik op mijn blog 😉 . En vandaag wilde ik jullie dus even laten weten hoe fijn het is om van de kleinste dingen te kunnen genieten. Dingen die vanzelfsprekend lijken…Maar dat eigenlijk helemaal niet zijn. Ik denk dat je zelf een grote invloed hebt op je eigen geluk.

(Van zelfgemaakte goedgelukte verantwoorde baksels kan ik ook zooooo genieten!)

Sta jij ook wel eens stil bij de kleine fijne dingen en geniet je daar dan ook van? Het leven wordt een stuk aangenamer kan ik je vertellen!

Liefs!

 

 


Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s