Project Kleur

on

Ik woon nu zo’n 2,5e maand in mijn huisje….echt super raar…2,5e maand is niets……maar het voelt echt alsof ik al minstens een half jaar in mijn huisje woon.

Ik heb het erg naar mijn zin en kan echt genieten van mijn huisje. Ik ben ook echt wel heel trots….ik heb gewoon een eigen huis…woooow. En wat ik helemaal leuk vind, is dat ik zo dichtbij het centrum van Gouda woon. Iedere keer ontdek ik weer nieuwe winkels. Ik krijg nu ook regelmatig privé berichten op instagram met de vraag of ik wat tips heb voor een dagje Gouda…super leuk! In de zomer ga ik voor toerist in eigen stad spelen….dus dan komt er een blog online met mijn favo dingen.

Maar goed….hoewel ik super blij ben met mijn huisje…ben ik nog lang niet klaar met de inrichting. De woonkamer heeft een basis….maar nu wil ik nog wat meer kleur aan brengen zodat het warm en gezellig wordt. Mijn valkuil is dat ik alles koop in een bepaalde kleur of print die ik leuk vind. Op dit moment is dat mint en wit en glas met een werkje. Je moet je voorstellen dat als ik bijvoorbeeld een vaasje wil kopen en er verschillende kleuren staan…ik dan altijd naar mint of wit of glas met een werkje grijp. En als ik dan in mijn huis kijk denk ik jeetje echt alles is mint. Ik wilde juist een inrichting creëren waarbij allerlei verschillende tinten passen.

En dat is dus mijn project: ‘Project Kleur’. En ik vind dit echt een onwijs moeilijk project haha. Ik moet namelijk een beetje buiten mijn comfort zone gaan en dan vind ik het ook nog lastig om me dingen voor te stellen……

Vandaag vertel ik je over mijn ideeën voor dit project. Allereerst ging ik op zoek naar een warme lamp voor naast de tv. Hier stond een lampje van wit glas met een werkje…… Deze stond op een witte kast, tegen een witte muur…..een beetje wit dus. Ik besloot dat ik graag een houten lamp zou willen. Dat geeft een warme uitstraling. Ik had al snel de perfecte lamp gevonden, namelijk de Wood lamp van Muuto. De lamp heb je in drie uitvoeringen: wit snoer, groen snoer en oranje snoer. Ik dacht aan mijn project kleur, dus ik ben voor de groene gegaan……..en nu denk ik al…o jeeej had ik niet gewoon beter wit kunnen nemen, dadelijk is het lelijk groen??!! Breath in, Breath out….over twee weken wordt die geleverd en dan zal ik zien of ik een goede keuze heb gemaakt.

Boven de tv komt een weefwerk die de moeder van een vriendinnetje van mij maakt. Ik ben echt super benieuwd! De kleuren die ik heb uitgezocht zijn: grijs, wit, zacht roze, blauw en okergeel…..spannend! Ook hierop moet ik nog even wachten.

Dan heb ik nog een prachtige witte muur (de vorige bewoners hadden een bruin barokachtige behang…) waar ik waarschijnlijk posters van Desenio wil hangen. Ik zit te denken aan één grote (staand) met een beetje zachtroze erin, zoals deze, maar deze ananas vind ik ook geweldig net zoals deze bladeren.  Naast deze grote poster wil ik dan de kaart van de wereld die ik al heb en dan onder die wereldkaart nog een staande poster met een mooie quote…zoiets als deze.  Natuurlijk twijfel ik weer, wordt het niet te druk? En ik heb gewoon een hekel aan gaten in de muur, vind het zo’n gedoe om ze weer weg te werken! Maar ik denk wel dat ik het ga doen. Ik ben geïnspireerd door De Huismuts…..zij heeft zo’n warm huis en echt helemaal een eigen stijl…super tof!

Dan heb ik ook nog een vloerkleed besteld, om precies te zijn DIT vloerkleed. En nu denk ik…..o nee daar ging ik weer. Alles weer in diezelfde tinten…..Nu denk ik, misschien wordt het dan wel te bont met al die kleuren. Maar goed, ik kijk het gewoon aan en anders stuur ik hem terug of leg ik hem in één van mijn slaapkamers neer. Ook deze ontvang ik over twee weken….dus ik moet nog even geduld hebben.

Op de dag dat ik de lamp en het vloerkleed bestelde ging ik even de stad in en kwam ik ook bij Juffrouw Saartje. Daar zag ik kaarsenstandaards in allerlei kleuren. Ik besloot de roze, blauwe en okergele te kopen voor wat meer kleur in huis. Ik vind het erg gezellig staan.

Ooooo ik vind het zo lastig! Ik wil meer kleur, gezelligheid, eenheid, maar ook iets authentieks….en ik geloof dat ik daar gewoon niet zo goed ben. Ik ben heel goed in het zoeken van allerlei dezelfde tinten of materialen…maar dat wil ik dus niet. En nu ik deze blogpost schrijf denk ik…..o nee ik ben gewoon weer hetzelfde aan het doen haha. Alleen shop ik nu niet voor mintgroen, maar heb ik het uitgebreid met roze en okergeel.

Over een week of 3-4 kunnen jullie denk ik het eindresultaat zien….mocht je voor die tijd nog tips voor me hebben…ik hoor het graag!

Ik zet nog even wat links neer van meiden met interieurs waarvan ik vind dat ze kleur hebben, warmte uitstralen…maar ik vind deze interieurs vooral authentiek:

 

liefs 1

 

Één reactie Voeg uw reactie toe

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s