De spullen van Joep

Het is al vaker aan mij gevraagd en aan mijn blogstatistieken te zien…zijn blogposts over Joep altijd erg populair 😉 Dus vandaag weer eens een blogpost over Joep.

Sinds drie weken heeft Joep geen hok meer, hij loopt dus dag en nacht los. Dit ging eigenlijk super tot van de week. Ik was op kamp en mijn ouders kwamen langs voor Joep. Mijn vader plaatste gelijk even plinten. Ik was er al een beetje bang voor dat Joep aan de plinten zou gaan knagen. Omdat mijn vader ook wat geverfd had, had hij het gordijn omhoog gedaan. Joep heeft vervolgens flink aan mijn kozijnen geknaagd…echt super *&%$. Plinten kun je vervangen, maar hoe ik dit moet gaan oplossen…geen idee. Ik heb gauw het gordijn er weer voor gehangen.

Vanochtend kom ik naar beneden…liggen er allemaal keutels door mijn woonkamer verspreid….. dit is echt 100 jaar geleden dat Joep dat heeft gedaan. Ik weet niet wat er met hem aan de hand is. Eén ding weet ik wel, mijn huis moet geen kinderboerderij worden. Dus als Joep zo door blijft gaan….dan pak ik het hok weer tevoorschijn.

Ik hoop niet dat dat hoeft, want het is heerlijk om te zien dat Joep kan rennen,  vliegen, springen en slapen waar hij wilt. Daarnaast voelt mijn woonkamer een stuk ruimer aan nu dat hok er niet meer staat.

Kern van het verhaal: Konijnen houden je behoorlijk bezig! En even voor de duidelijkheid: Joep is gecastreerd. Ik krijg namelijk vaak het advies van mensen op instagram om hem te laten castreren, omdat hij dan want rustiger wordt. Vorige week was ik bij (mijn nieuwe) dierenarts. En zij zei uit haar zelf, dat hij zo druk en beweeglijk is ondanks zijn leeftijd en dat hij gecastreerd is. Dus waarschijnlijk gewoon het aard van het beestje. Wel was Joep met 8-9 maanden onwijs aan het puberen. Heel mijn balkon plaste en keutelde hij onder…het was verschrikkelijk. Na zijn castratie is hij direct weer zindelijk geworden ( tot vandaag dan met die keutels 😦 ).

Maar goed, ik ben weer helemaal een andere richting op aan het gaan. Ik wilde juist vertellen wat voor spullen ik allemaal voor Joep heb en waar ik deze gekocht heb.

Allereerst de zandbak. Deze kocht ik dit keer via huisdierplein.nl. Ik heb gekozen voor de graafbox en het daarbij behorende graafzand. Het is dat ik hooi en bodembedekking etc nodig had…maar twee jaar geleden heb ik gewoon een goedkope kattenbak gekocht en uit een bosje zand geschept. Nu is dat misschien niet zo heel handig met al die konijnenziektes….maar je kunt ook creatief zijn ipv lui zoals ik was haha. De graafbox vind ik namelijk eigenlijk belachelijk duur…maar hij staat wel erg mooi. Een kleine tip…kies eerst waar je de graafbox wilt hebben voordat je er zand in doet. Ik besloot hem naderhand te willen verplaatsen en toen schoten die schotten los en schoof het zand er onderdoor (ik had die dag net mijn balkon helemaal gestofzuigd….ja echt waar). Joep heeft er echt veel plezier van. Het duurde wel even voordat die erin ging…maar nu gaat die iedere dag wel even lekker graven. Ik heb de graafbox op mijn balkon gezet, dan is het niet zo erg als hij wat zand meeneemt met het eruit springen. Er zit trouwens een heel leuk foldertje bij…klein detail. Dus: ik denk dat je konijnen hier echt heel blij van worden! Bedenk zelf even of je zo’n stylisch verantwoorde graafbox wilt of dat je ook gewoon een kattenbak of zo’n zandbak bij de action kwijt kan. Scheelt je toch weer een hoop geld.

Ik had het al een beetje laten vallen…maar bij huisdierplein koop ik tegenwoordig mijn hooi, voer, bodembedekking en de meeste speeltjes voor Joep. Als bodembedekking gebruik ik Back2Nature. Dit stop ik alleen in zijn toilet. Het is een biologische afbreekbare korrel en het neemt de urine erg goed op. Ik heb wel eens waarschuwingen van mensen gehad dat konijnen deze korrels kunnen opeten en dat de korrels uitzetten….maar ik ben hier niet zo bang voor. Ik vind het een erg prettig product.

Joep krijgt altijd kruidenhooi van BARN-I. Dit vindt hij het lekkerste en daarnaast vind ik dit hooi het meest praktische. Je krijgt het makkelijk uit de zak en het stoft nauwelijks. Mijn favoriet is Kamille, omdat ik zelf erg van Kamille houd haha.

Dan krijgt Joep iedere ochtend en avond een schep droogvoer. Deze koop ik van het merk Science Selective. Mijn dierenarts raadde dat aan en ik wil gewoon graag het beste voor Joep haha. Het zijn wat grotere korrels (De grootte wisselt wel erg per pak)  waardoor hij echt wat te knagen heeft. Joep heeft wel een heerlijke gladde vacht….wie weet komt het wel daardoor 😉 . Sinds kort heeft Joep ook een balletje…de Happy Pet Tumble N Treat. Hier stop ik in de ochtend en avond nog een aantal korreltjes in, dan heeft die lekker wat te doen.

Ook heeft Joep een houten huisje. Ik denk dat Joep het huisje nu ongeveer een jaar heeft en er in totaal 3 keer in is geweest. Het liefst zit of ligt hij er lekker op. Ik kocht dit huisje bij BunnyBunch.  Ook koop ik daar wel eens gedoorgde kruiden. Joep is er dol op. Vooral de weerstandmix is favoriet. Ooit had ik een mix waar rozentakken in zaten…het prikte onwijs aan mijn handen, dus ik durfde het niet aan Joep te geven. Ik was bang dat het misschien vast zou blijven zitten. BunnyBunch heeft echt super mooie spullen….alleen ik vind de verzendkosten best wel duur. Normaal is het zo, dat hoe meer je bestelt….de verzendkosten goedkoper worden of gratis zijn…hier juist andersom haha. De keren dat ik kruiden bestel (ik zou namelijk niet weten waar dat nog meer kan), regel ik altijd dat ik samen met iemand anders bestel…dan kunnen we de verzendkosten splitten.

Ik heb al bijna 1000 worden getypt en ik wil nog zoveel kwijt….hopelijk heb je de tijd 😉

Joep heeft een voerbakje van aardewerk. Deze is nog van mijn cavia Pip geweest. Zo leuk om die nog te hebben. Joep drinkt uit een….jawel bakje van Blond Amsterdam. Eerst had Joep altijd een flesje, maar hij draaide zijn nek altijd zo raar. Ook las ik op internet dat sommige konijnen hun tanden anders gaan groeien door een flesje…ik besloot over te gaan op een bakje. Die van Blond  Amsterdam had een handige vorm…en vandaar dat het altijd hierbij is gebleven.

Daarnaast heb ik voor Joep altijd wilgentakken liggen. Deze komen van de boom die bij mijn ouders in de tuin staan. Toen ik in Houten woonde ging ik gewoon altijd zelf op zoek naar wilgenbomen. Ieder park, polder etc heeft wel een lange rij wilgenbomen staan. Wel even goed kijken dat er geen luis oid op zit. Je konijn zal er blij mee zijn. Wilgentakken van de dierenwinkel vindt Joep trouwens helemaal niets.

Als Joep ergens niet achter mag komen of zo…dan zet ik daar altijd een wilgenbrug voor. Je kunt deze in allerlei vormen buigen. Ook erg leuk als tunnel.

De volgende spullen wissel ik altijd: Katten tunnel van FlyingTiger, Hooirol , Tentje, Denkspel, Denkspel, Snackrol, Treat Challenge en WC-rollen en dozen van pakketjes doen het ook altijd erg goed!

Dit zijn een beetje de spullen die Joep heeft. Ik ben altijd echt gek op het kopen van speeltjes voor Joep haha….tsjaa crazy bunny lady. Gelukkig zie ik op instagram dat ik niet de enige ben!

Even voor de goede orde…ik ben niet gesponsord door huisdierplein.nl (was dat maar zo haha).

liefs 1

 


4 thoughts on “De spullen van Joep

  1. Zo tof dat je hier een blogpost over hebt geschreven, bedankt! Ik ben allerlei dingetjes aan het bedenken om onze konijnen te ‘activeren’ want ze worden een beetje ouder en willen eigenlijk alleen nog maar slapen (saai), daarom dacht ik aan zo’n zandbak oid. Ik bestel zelf ook altijd bij Huisdierplein. We wonen niet echt dicht bij een dierenwinkel en dan is dat zo’n gesleep met die zakken en het is nog goedkoper ook. (Heb alleen vaak een beetje medeleden met de postbode als ik drie zakken bodembedekking bestel en zes zakken hooi omdat ze dan goedkoper worden.)

    Like

  2. Misschien toch het hok weer neerzetten? Zou het net zo werken als bij een hond? Van jongs af aan een bench gewend blijft het een veilige haven voor hem? Zien wij tenminste wel bij de honden van mijn schoonouders. Is het proberen waard natuurlijk. Verder geen konijnen-expert of zo hoor 🙂 Gewoon een spontane ingeving 🙂

    Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s