Moodboard

Over twee weken (kan het nog niet geloven..) komt de zomervakantie er voor mij weer aan. Was ik de afgelopen jaren hier echt naar toe aan het leven, vind ik het dit keer wel heel erg snel gaan. De afgelopen 21 jaar ben ik namelijk naar school geweest…woow wat een tijd hè: Basisschool – voortgezet onderwijs – Pabo – Pedagogische Wetenschappen – Master Preventieve Jeugdhulp en Opvoedingsondersteuning…. Dit is het eerste jaar dat ik ‘alleen’ maar werk (ik besloot er wel een spannend jaar van te maken: terug naar mijn ouders, huis kopen..). Ik heb nu zo’n heerlijke groep, dat ik eigenlijk helemaal niet wil dat het al voorbij is en dat ik na de zomer weer opnieuw moet beginnen ;). Maar goed, dat hoort erbij en wie weet heb ik dit gevoel straks wel ieder jaar!

Toch kijk ik ook erg uit naar de vakantie. Ik ga naar China en ik heb weer lekker tijd om wat projectjes in huis af te gaan maken. En daar gaat deze blogpost over. Ik heb namelijk al wat voorbereidend werk gedaan voor deze projectjes.

Een jaar geleden…toen ik nog samenwoonde…. vroeg Woonboulevard Spijkenisse of ik het leuk vond om zo nu en dan voor hen te bloggen. Ik had toen ja gezegd, want ze laten je gewoon helemaal vrij in wat je wil bloggen….en daar houd ik van ;). Je moet mij niet vertellen wat ik moet gaan bloggen…want dat vind ik stom! Maar goed…het liep allemaal iets anders. Bij mijn ouders thuis had ik gewoon eigenlijk geen inspiratie en had het even op een laag pitje gezet.  Pasgeleden hebben we weer gebrainstormd en bedacht dat ik een reeks van drie blogs ga schrijven. Deze blogs gaan over mijn projectjes. Op de site van Woonboulevard Spijkenisse zal ik wat minder persoonlijk zijn, want die lezers ‘kennen’ mij helemaal niet. En daarom schrijf ik de blogs ook gewoon hier.

De projectjes waarover het gaat zijn de keuken en de hal. Deze wil ik graag in de zomervakantie aan gaan pakken. De keuken vooral aankleden en passend maken bij woonkamer. Ik vind het nu niet één geheel, terwijl de keuken een groot deel van de woonkamer in beslag neemt. Aan de hal heb ik nog helemaal niets gedaan, daar zit nog dat (spuuglelijke) behang op van de vorige bewoners. Ook hun kapstok en schoenen rek hangt er nog. Iedere keer als ik binnen kom denk ik….blegh stom! En als ik dan in mijn woonkamer kom denk ik….yeah! Nou dat ‘Yeah!!’ gevoel wil ik dus ook als ik de voordeur open doe.

Van de week heb ik dus al wat ‘voorwerk’ gedaan. Ik ben namelijk aan de slag gedaan met een moodboard. Eén voor de hal en één voor de keuken. Ik vind het maken van een moodboard zo heerlijk om te doen. Muziekje aan, theetje erbij en lekker bladeren en scheuren. Even geen social media…gewoon alleen creatief bezig zijn! Hier en daar moest ik natuurlijk wel mijn telefoon gebruiken voor de foto’s.

Voor diegene die nog nooit eerder een moodboard gemaakt hebben zal ik even kort vertellen welke materialen ik gebruik en hoe ik aan de slag ga. Ik gebruik een A4 blad, lijm, schaar en oude tijdschriften. Door de tijdschriften blader ik en als ik iets leuks zie scheur ik de hele pagina eruit. Daarna ga ik alle plaatjes netjes uitknippen. Vervolgens schuif ik ze over het blad. Een aantal vind ik er toch niet bij passen en haal ik ervan af. Dan plak ik ze op en tot slot schrijf ik er nog iets bij. Je kunt ook woorden die je aanspreken opplakken…ik had hier dit keer helemaal niet aan gedacht.

In de hal zou ik graag één muur verven met krijtbordverf. Een kist zou handig zijn om mijn schoenen in te kunnen gooien, als ik dan mijn schoenen aan wil trekken kan ik erop gaan zitten. De kapstok wil ik misschien wel een beetje uniek. Op mijn moodboard staat een kapstok gemaakt van een buis, ook erg leuk! Mijn oog viel ook op pastelkleuren, wie weet kan ik dat er leuk in verwerken.

De keuken wil ik wat leuker maken door nieuwe spullen. Het liefst zou ik mijn werkblad veranderen, want deze is zwart en dat vind ik niet heel mooi (zeurpiet!!). Maar hee…je moet iets te dromen hebben ;). Ik had eigenlijk nog geen idee wat ik precies wilde, maar mijn moodboard heeft wel geholpen. Ik denk dat ik het leuk vind om natuurlijke materialen en kleuren te gebruiken. Mooie voorraadpotten. Wat leuke planten hier en daar. Verschillende houten dienbladen. En zo’n mooie weegschaal als eyecatcher om bijvoorbeeld fruit op te leggen….. we gaan zien hoe het gaat worden!

Ik heb nu een goed beeld van welke sfeer ik bij de keuken en de hal wil creëren. Binnenkort ga ik lekker shoppen en ergens in de zomervakantie zien jullie het eindresultaat. De keuken zal ik midden juli kunnen laten zien, maar de hal pak ik pas begin augustus aan.

 

liefs 1


One thought on “Moodboard

 1. Super leuke gedaan Elise!
  Ik moet zelf ook maar binnenkort aan de slag voor het nieuwe huis. Heb alleen niet zoveel leuke/goede tijdschriften ervoor

  Wordt vervolgd.

  Jij bent in ieder geval heel goed begonnen!

  Dikke liefs,
  Suus

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s