Elise de Nep Vegan

Mijn reis naar China ligt alweer 4 dagen achter me en dat betekent dat ik nog twee hele weken vakantie heb. Zaterdag en zondag had ik afspraken met vriendinnen staan en maandag heb ik de hele dag niks gedaan…en dat was heerlijk 😉

Maar goed, vandaag is het 01-08…een nieuwe maand en ook weer de maand dat ik straks weer aan het werk mag. Dat is het geluk van het hebben van een leuke baan…vakantie is super mega fijn, maar werken is helemaal niet erg. Hoewel ik de periode wanneer je in het donker naar je werk vertrekt en in het donker weer thuis komt wel altijd een klein beetje vervelend. Maar zo ver is het voorlopig nog niet!

Vandaag is ook de dag dat ik weer lid ben van een sportschool. De bedoeling was dat ik volop in mijn sportkamer zou gaan sporten….maar dat wil niet echt lukken. Dus nu is mijn idee om minimaal 2 keer per week naar Basic Fit te gaan en dan nog minimaal 1 keer per week te fietsen op mijn spinningfiets. En ik ben vandaag ook gelijk gaan sporten…het voelde heerlijk!

Misschien weet je het al, misschien nog niet…maar ik eet in december 2 jaar vegetarisch. Daarvoor at ik ook niet veel vlees want ik ben bijna geheel vegetarisch opgevoed. Afgelopen vakantie in China was voor het eerst echt een moment dat ik dacht…ik mis het vlees! Mijn broertje zat op de luchthaven een bak pasta bolognese te eten en die geur…ik kreeg er zo trek in. Dat was de eerste keer in die bijna twee jaar dat ik dat dacht…waarschijnlijk had ik gewoon heel erg trek, want mijn eten kwam pas een half uur later 😉

Nu heb ik mijn hele leven al last van eczeem (nu wel een stuk minder hoor) en nies ik heel erg vaak. Acht jaar geleden ben ik naar een ‘speciale’ dokter in Oosterhout geweest. Ook is mijn bloed afgenomen en opgestuurd naar Amerika voor onderzoek naar waar ik allergisch voor was. Dat was echt super veel. En ook voor veel voedsel. Dat in combinatie met bomen, planten, gras, bepaalde dieren, huisstofmijt etc. had er voor gezorgd dat ik door het bomen het bos niet meer zag en er niets mee heb gedaan.

Nu, acht jaar later, heb ik het er toch maar weer bij gepakt omdat ik echt regelmatig een opgezette buik heb en 1) dat doet zeer en 2)het ziet er niet uit.

Ik kon uit de hele lijst de volgende verdeling maken:

++

Caseine (dierlijk eiwit), kwark, koemelk, asperge, yoghurt, wei, veenbes en eiwit.

+

Banaan, bosbes, eigeel, rogge, wortel, oester, koffie, sperzieboon, bakkersgist, rietsuiker, gluten, sesam, spelt en tarwe.

Je begrijpt dat als ik met alles wat hierboven staat rekening moet houden, het echt onmogelijk is gewoon. Dus heb ik besloten dat ik me vooral richt op ++ en zo goed als rekening houd met + (dwz dat als ik bijvoorbeeld fruit wil eten, ik dan 9/10 keer een appel pak en banaan minder probeer te eten).

Als je kijkt naar de ++ dan valt het op (icm dat ik al vegetariër ben) dat ik eigenlijk het beste vegan zou kunnen gaan eten. Heb ik even geluk dat dat op dit moment zo hip is. Nu vind je overal recepten en daarnaast bieden veel restaurants het al aan.

De titel van deze blogpost heet nep vegan omdat ik PROBEER geen melk en eieren te eten…maar in een ‘normaal’ restaurant ga ik voor die hoog uit 2 x per maand er minder opletten en zorg ik ervoor dat het in ieder geval vegetarisch is. Daarnaast zal ik ook een nep vegan zijn omdat ik gewoon dol ben op honing…

Dus de komende tijd ga ik door het leven als ‘nep vegan’. Ik probeer zoveel mogelijk melk en eieren te vermijden. En bij keuzes probeer ik rekening te houden met +.

ee891bfedfd8a192ce20791f5972fda7

Wat ga ik de komende tijd dan zoal eten?

Ontbijt ideeën

 • Smoothie bowl (zoveel mogelijk zonder banaan)
 • Alpro Soja yoghurt met daarin fruit of rozijnen en af en toe muesli (maar niet meer iedere dag)
 • Heel af en toe een warm havermout ontbijtje (= gluten en banaan)
 • Maiswafels met dadelstroop, appelstroop of honing en aardbeien

Lunch ideeën

 • Maiswafels met hummus, alfafa, komkommer etc etc etc
 • Zelfgemaakt soepje (courgette, zoete aardappel, tomaat etc)
 • Salade
 • Brood (zonder lactose..)
 • Wrap

Diner ideeën (dit vind ik eerlijk gezegd het lastigst)

 • Soepje
 • Salade
 • Poké bowl
 • Zelfgemaakte sushi
 • Bonenschotel
 • Pasta Pesto
 • Zoete aardappel (frietjes, gepoft etc)
 • Gegrilde groenten

Verantwoorde Snacks

 • Edamame met zeezout (Goddelijk!!)
 • Bliss Balls, bijvoorbeeld deze van Laura 
 • Nakd repen, hierover onderaan het lijstje meer.
 • Snoeptomaatjes, komkommer met hummus
 • Ongezouten en ongebrande noten
 • Dadels met pindakaas
 • Appel met kaneel
 • NAKD Nibbles

Sinner Snacks

 • Oreo’s
 • AH Oat cookies met cranberry en rozijn
 • Time out Robuuste koeken (hazelnoot pure chocolade)
 • Heart Breakers (chips)
 • Nibb-its Snakes (chips)
 • Pringles
 • Cassave
 • Skittles
 • NAKD Proteïne repen

Voor nog meer Vegan lekkers, hier vind je een lijst!

Nu wil ik graag wat gewicht verliezen, dus de Sinner Snacks probeer ik echt met mate te nemen…maar het is fijn dat er wat betreft mijn ++ zo’n aanbod is!

Ik heb net ook een hele fijne bestelling gedaan bij NAKD. Pasgeleden had ik bij de Kruidvat NAKD repen uitgeprobeerd en ik vond ze echt mega lekker, vooral toen ik zag dat er echt alleen maar natuurlijke ingrediënten in zitten. Vandaag ging ik eens op de site kijken en toen zag ik dat ze een heel groot aanbod hebben. Omdat bijna alles vegan en glutenvrij is heb ik echt inkopen gedaan…dit is het ideale tussendoortje voor op mijn werk, een dagje weg of voor in het weekend.

Ik heb glutenvrije repen ingekocht en crunch bar (ze hebben nu een hele fijne aanbieding!!). De crunch bar heb ik nog nooit op, maar het klinkt erg lekker. Ook heb ik proteïne repen (TREK repen) besteld….deze zijn glutenvrij en vegan, wel zitten er behoorlijk wat calorieën in én ongeraffineerde rietsuiker. Hiervan heb ik de kokos pasgeleden geproefd…echt verrukkelijk. Deze wil ik eten als lekkers in het weekend na het sporten of als ik een keer geen tijd heb om ontbijt te maken. Tot slot heb ik voor het weekend nog Nibbles besteld…nog nooit op, maar lijkt me een heerlijke (verantwoorde) snack voor in het weekend. Hier vind je de link….ik vind je knap als je niets besteld 😉

Ik hoop de komende tijd mijn weg te vinden als nep vegan en met mijn ++ en + lijstje, daarnaast hoop ik ook dat het afvallen eindelijk gaat lukken…dat mijn mindset hier eindelijk voor gaat zorgen! Daarnaast wil ik ook over een tijdje weer mijn bloed laten onderzoeken, wie weet ben ik over bepaalde dingen heen!

Ik at al vegetarisch omdat ik heel erg van dieren houd, met eieren kopen had ik ook nooit echt een heel fijn gevoel. Ik zorgde in ieder geval altijd dat ik biologische eieren kocht. Maar goed, er is veel meer wat te maken heeft met dierenleed en veel is discutabel. Ik heb nooit dons of veren. Waar ik nog niet consequent in ben: verzorgingsproducten en een tijd geleden had ik een super mooie dure tas gewonnen….totaal niet aan gedacht dat die hartstikke dieronvriendelijk was (oeps..), ook heb ik vast veel snoep gegeten waar gelatine in zat. Kortom, ik ben me ervan bewust…maar er is nog een hoop winst te behalen wat betreft “het consumeren van dierenleed” bij mezelf.

Houd jij rekening met dierenleed en/of het milieu?

88218d696eb6f7b71db9c77509283b0f

Wil je meer weten over ‘vegan’, dan is deze website zeker een aanrader.

liefs 1

 


3 thoughts on “Elise de Nep Vegan

 1. Goede blog! Ik ben ook hard op weg om vegetarisch/ veganistisch te gaan eten. Zo lang ik thuis ben gaat het goed, maar buiten de deur eten valt toch nog wel tegen. Ben nu in Maastricht en gisteren in een restaurant gegeten waar welgeteld 1 vegetarische maaltijd op stond! Vind ik toch wel lastig, hoor, zeker omdat ik niet zo,n hele makkelijke eter ben en niet zomaar alles lekker vind. Maar goed, thuis is al een hele goede basis en dan komt de rest vanzelf!

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s