Keep it simple (and healthy)

Healthyjourney…..nou en of het een journey is. De ene week gaat makkelijker dan de andere week…maar ik herpak me iedere keer gewoon weer! Ik heb een bepaald doel voor ogen en daar wil ik echt voor gaan. Ik geef mezelf een jaar!

26f9f934ad146d1e8e1e3d1b6356abb9

Vandaag deel ik wat tips die ik in de loop van de tijd verzameld en/of verzonnen heb.

Mijn motto is dat ik gezond wil eten, dus veel vitamines, letten op suikers en calorieën en bewegen. Maar…..ik wil er liever niet al teveel moeite voor hoeven doen. Ik werk namelijk fulltime, heb een huishouden, doe vrijwilligerswerk en heb een sociaal leven. Dus ik heb wat maniertjes gevonden om op een simpele manier gezond bezig te zijn. Mocht je nog aanvullingen hebben…laat het me weten…goede ideeën moet je namelijk delen!

3e37ca335fd1ef120977e3fb04bfa9a0

Ik begin de ochtend met een smoothie, het liefst een groene smoothie. Ik heb dan namelijk al gelijk groenten (vooral spinazie!) binnen. Ik heb mezelf er zo aan laten wennen dat ik genoeg heb aan een smoothie….maar mocht ik echt trek hebben, dan eet ik een appel erbij of een ontbijt muffin van Rens Kroes.

Om 10.15 eet ik een appel, een paprika of een halve komkommer. Als er een leerling van mijn klas jarig is…dan heb ik ook wat lekkers. Traktaties van kinderen uit de andere klas verloot ik en traktaties van collega’s laat (probeer) ik lekker in de teamkamer  liggen 😉

Wat ik trouwens thuis vaak probeer te doen, is zorgen dat ik altijd een komkommer en paprika in reepjes heb gesneden en in de koelkast heb liggen. Als ik namelijk trek heb, dan heb ik echt nooit zin om een komkommer en paprika te snijden en dan ga ik dus andere dingen eten…maar als dit al in de koelkast ligt, pak ik het veel sneller.

Als lunch eet ik graag:

 • maiswafels met hummus, komkommer en alfalfa
 • Bieten- of wortelwrap met hummus, komkommer en alfalfa
 • En één keer in de zoveel tijd een Italiaanse bol met hummus, komkommer en alfalfa
 • Couscous salade
 • Omelet (welke ik de vorige dag al heb gemaakt)
 • Soep

Dus ook in mijn lunch stop ik alvast stiekem wat groenten.

Dan was ik altijd super erg gehecht aan mijn ‘3-uurtje’ … ook dit heb ik afgebouwd. Eerst Trekrepen, daarna die kleinere repen van NAKD en vervolgens niks…..maar dan zorg ik wel dat ik wat super lekkers eet in de avond.

Met avondeten wil ik vooral niet te lang in de keuken hoeven staan, vooral na een dag werken heb ik gewoon super trek. Gelukkig heb ik tegenwoordig een aardig lijstje van opties:

 • Bieten- of wortelwraps met hummus, tofu, komkommer, sla etc.
 • Vietnamese springrolls met daarin: paprika, komkommer, tofu, ijsbergsla, ei etc.
 • Zoete aardappel frietjes in de oven met een vega hamburger
 • Soep: Je hebt nu geweldige pakketten bij de AH. Allerlei verse groenten en binnen 15 minuten heb je een heerlijk gezond soepje op tafel.
 • Zoete aardappel spinazie ovenschotel van Chickslovefood
 • En uit de categorie ‘lekker veel suiker en e-nummers’ trakteer ik mij ook één keer in de week op een ‘zakje’ Linzencurry van Hak. Hierbij doe ik dan een aubergine of courgette erbij ipv rijst.
 •  Courgette of aubergine wokken met soja saus en daarbij een vega burger
 • Salade
 • Courgetti, met spinazie en een pesto sausje.
 • Omelet met spinazie en champignons

Niet heel spectaculair, maar gewoon dingen die ik heel erg lekker vind en die ik makkelijk en snel op tafel zet.

Als ik met vriendinnen ben ga ik gewoon lekker uiteten, drankjes drinken etc. Ik eet met vriendinnen ook lekker taartjes, chocolade…en dan geniet ik er extra van.

Ik probeer gewoon niks lekker in huis te halen. Als ik echt echt trek heb in wat lekkers, dan zorg ik ervoor dat ik iets koop waar maar een kleine hoeveelheid van is. Bijvoorbeeld: zo’n mini Tony’s, of één lekkere koek bij de broodjes afdeling, of een dunne reep chocolade. Want ik kan echt niet keurig een week met een zakje chocolade kruidnoten doen… ik eet gewoon alles op haha.

Het sporten is echt dramatisch….ik weet niet wat het is…maar ik begin het maar niet leuk te vinden. Er is een hele tijd geweest dat ik echt geen dag de fitness over wilde slaan…nou nu heb ik daar echt geen moeite mee haha

Ik heb nu wel de virtuele lessen weer ontdekt. Dus ik wil nu iedere zondag een virtuele les doen. Het liefst twee lessen per week en daarnaast nog twee keer thuis een work out.

Ik denk ook echt dat je zelf zoveel invloed hebt op hoe je je voelt en hoe je weerstand is. Ik probeer als ik me niet zo fit voel ook echt gezond te eten, op tijd naar bed te gaan en te bedenken waar ik tekorten aan heb. Zo slik ik dan vaak extra ijzer en vitamine B12.

57454d1f61456bca215d8394f72b9018

 

Ik zal de komende week een dagboekje bijhouden met wat ik eet en wat ik aan sport doe!

Wordt vervolgd!

p.s. Alle plaatjes zijn van Pinterest.


Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s