Chocolade Pannenkoeken

Zo dat waren ze weer…… de kerstdagen. Ik moet eerlijk zeggen dat mijn ultieme kerstgevoel altijd een week eerder is, namelijk wanneer ik samen met mijn groep 7 het kerstdiner heb. De klas is dan vol mooie lichtjes en de kinderen zien er prachtig uit. Iedereen is lekker aan het smullen…..echt genieten.  De dag voor de vakantie strippen we de klas weer helemaal…dus dan sluit ik Kerst ook altijd al een beetje af haha.

Neemt niet weg dat ik de kerstdagen erg gezellig vind. Eerste kerstdag werd ik wakker, opende ik instagram en zag ik allerlei lekkere ontbijtjes. Ik besloot mijn rijstwafels terug te leggen en wat beters te verzinnen……. en zo kwam ik per toeval op chocolade pannenkoeken.

Ze waren heerlijk, dus dit recept moet ik onthouden. Nu vind ik eigenlijk dat ze te ongezond zijn voor ontbijt…maar hee met Kerst mag dat. In het vervolg zal ik ze gewoon voor in de middag of avond maken.

Dit heb je nodig voor 10-12 kleine pannenkoekjes:

  • 250 gram bloem
  • 2 eieren
  • 500 ml (Alpro) soja chocolademelk
  • Olie/boter voor in de pan

Zoals je ziet zijn ze helemaal lactosevrij!

De ingrediënten even goed mengen tot dat het een mooi glad beslag is en bakken maar! Nog een kleine tip om de pannenkoeken warm te houden zonder dat ze heel vochtig worden. Warm een bord op in de magnetron, laat het bord vervolgens in de magnetron staan en leg hier iedere keer de pannenkoeken op die klaar zijn.

Variatie tips:

Voeg tijdens het bakken stukjes banaan toe, appel, rozijnen, kaas etc.

Een leuke serveer tip: stapel drie pannenkoeken op. Tussen deze pannenkoeken in wat stroop of honing. En op de bovenste lekker wat fruit

Eetsmakelijk!
 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s