Nieuwe Bestemming

Ja, je leest het goed! Een nieuwe bestemming…..en dan heb ik het niet over reizen. Daarover gesproken…ik had afgelopen weekend bijna een reis naar Jordanië geboekt. Ik kwam er alleen niet helemaal uit hoe en wat ik precies wilde….Ik werd helemaal gek van mezelf. En toen besloot ik om in 2018 even geen verre reis te maken, maar het geld te gebruiken om mijn huis af te maken.

En de eerste euro’s gaan waarschijnlijk naar………..een PAX kast.

Ik ben druk bezig in één van mijn slaapkamers. Al het behang is eraf, de gaatjes in de muur zijn gevuld en ik heb de muren voorbehandeld.

Voorheen was dit de ‘logeer- en sportkamer’. Sinds woensdag heeft deze kamer een nieuwe bestemming gekregen. Ik heb namelijk besloten dat ik hier een kleding- en logeerkamer van wil maken. Het kleinste kamertje wil ik dan gebruiken als sport- en waskamer.

Dit betekent dus dat de ideeën van mijn blog ‘We gaan weer klussen’ weer verleden tijd is…. haha lekker labiel hè 😉

Wat zijn dan op dit moment de ideeën? Nou hier komen ze:

20

Allereerst even een plattegrond…dan zie je over welke ruimte ik het heb. Ik heb het over slaapkamer 1.

Bij de wand waar mijn deur zit (tegen ‘entree’ aan) wil ik een PAX kast plaatsen. Dinsdag ga ik naar de IKEA om even te bekijken wat er precies mogelijk is, want ik kom er op de site niet helemaal uit. Wat ik wel weet is dat ik het hoge model wil hebben: 236 cm. Dan gebruik ik de ruimte efficiënt. Ik denk aan een breedte van 175 cm. Op de site kom ik er alleen niet helemaal achter of hier passende deuren bij zijn…dus dat ga ik dinsdag even uitzoeken. Sowieso wil ik een witte kast.pax-kledingkast-wit__0383289_PE557278_S4

Ik vind deze indeling erg handig en duim heel hard dat hier passende deuren bij zijn! Als het niet teveel geld kost….zou ik er graag verlichting bij willen…dat lijkt me echt tof!

Tegenover de kast, schuin in het hoekje bij het raam zet ik mijn logeerbed neer. Deze heb ik al en is ook van de IKEA. Je kunt deze inklappen als een bank/stoel…ideaal!

0404095_PE570023_S5

Alleen is de kleur een beetje saai. Dus hier wil ik een leuke plaid en of leuke gekleurde kussens opleggen. Als je trouwens nog een logeerbed zoekt….dit is echt een aanrader! Hij is €149 en super makkelijk in en uit te klappen. Ook ligt hij heerlijk. Ik heb hem namelijk zelf ook uitgeprobeerd. Eén nadeel misschien, je kunt het beddengoed er niet in opbergen. Ik vind dit zelf niet zo’n probleem. De zwart/witte en witte uitvoering zijn trouwens een paar tientjes goedkoper.

Dan zit ik er aan te denken om bij de muur waar ‘de afmeting’ staat leuke gekleurde posters met gouden lijsten te hangen. Ik heb veel lijsten van Desenio, maar ik vind de kwaliteit – prijsverhouding van deze lijsten best slecht. Dus even op zoek naar een alternatief denk ik. Omdat alles best wel wit wordt, wil ik met de posters in lijsten voor warmte zorgen.

Dan heb ik nog de muur tegenover het raam. Hier wil ik een ‘String Pocket Wandkast’  van MisterDesign hangen. Hierop kan ik dan leuke spulletjes zetten die ook voor wat kleur zorgen. Ik twijfel alleen nog een beetje over welke uitvoering.

Die linker is warmer….maar ik heb een donkere houten vloer en dat vind ik dan misschien weer niet zo mooi, twee verschillende houtkleuren. Maar, die witte maakt het geheel misschien wel weer heel erg wit. Lastig!!

Onder het rekje wil ik misschien nog een leuk bijzettafeltje of kastje….maar dit is pas iets voor later. Ik vind bijzettafel Brass van Sissy-Boy bijvoorbeeld erg leuk.

Bijzettafel_brass_00034728_193_SB_online_store_1

Op den duur zou ik ook graag een vloerkleed neerleggen, een hoogpolige…..dat geeft de ruimte ook meer warmte.

Ik hoop dat het me  lukt om de ruimte een warme uitstraling te geven, aangezien de vloer donker is en bijna alles wit. Ik ga mijn best doen!

Bij mij duren deze projecten altijd wel een tijdje. Ik vind het zo fascinerend hoe sommige mensen binnen een dag een kamer helemaal hebben veranderd. Ik heb al een paar dagen nodig voor mijn muren: behang eraf (drie dagen haha), gaatjes vullen, voorstrijk, glasvezel behang, verven en verven 😉

ead2845d476b18ee3b7e2f4ae58dcff1

Wordt vervolgd!

 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s