Koekje erbij?

De laatste vakantie dag is bijna voorbij….morgen mag ik er weer tegenaan. Ik heb een heerlijke productieve vakantie gehad. Veel opgeruimd en een kamer opgeknapt. Deze is nog niet helemaal af, dat ga ik volgend weekend doen.

Dit weekend heb ik mijn huis lekker goed schoongemaakt en opgeruimd…ik vind dat altijd zo fijn. Dan kan ik weer helemaal ‘zen’ aan een nieuwe werkweek beginnen.

Zaterdagavond besloot ik lekker thuis te blijven, om alvast een beetje terug in het ritme te komen. Ik heb drie recepten van koekjes uitgeprobeerd! En ze zijn alle drie erg goed gelukt, dus ik dacht ik zal ze even met jullie delen. Tijdens het bakken heb ik Soof de serie gekeken. Ook een leuke tip: Je kunt Videoland gratis twee weken uitproberen. Vraag het aan, betaal €0.01 en zeg dan gelijk weer op. Zo kun je twee weken lekker wat leuke films en series kijken!

Maar goed terug naar de koekjes! Ik wilde graag wat verantwoorde dingen maken zodat ik lekkere tussendoortjes heb komende week.

Koekjes In Love With Health

De eerste koekjes heb ik gemaakt nav het recept uit mijn kookboek ‘Healthy pleasures’. In plaats van amandelmeel heb ik speltmeel gebruikt (stuk goedkoper haha). Het is me nog nooit gelukt om me precies aan een recept te houden…..dus laat ik zeggen dat deze koekjes gebaseerd zijn op dit recept.

Deze koekjes zijn echt mega lekker…zo lekker dat ik er dus niet van af kan blijven. Ik vind dit recept dus echt iets voor als je visite krijgt. Dan heb je lekkere ‘verantwoorde’ koekjes.

Koekjes ChicksLoveFood 

Voor deze koekjes heb je maar weinig ingrediënten nodig…ideaal. Ze gebruiken alleen banaan…dat vind ik een klein beetje vreemd…maar ik ben de moeilijkste niet..dus ik heb dat keurig gedaan. Nadat ze een tijdje uit de oven waren, had ik ze gelijk geproefd. Ze vielen een klein beetje tegen ivm het recept van hierboven. Ik besloot ze in de koelkast te bewaren en de volgende ochtend als ontbijtje zo’n koek te nemen (ik had namelijk 4 grote koeken gemaakt). Zo uit de koelkast zijn ze erg lekker. Ideaal voor morgenochtend als ik in de trein wil ontbijten!

Koekjes van mijn collega

Mijn collega heeft me al een paar keer getrakteerd op deze koeken….echt zo verschrikkelijk lekker. Zij heeft het recept van internet…maar ik weet dus niet van welke site. Ik heb het recept natuurlijk weer iets anders uitgevoerd omdat ik niet alle ingrediënten in huis had…maar hierbij het originele recept:

Ingrediënten:
– 100 gram havermeel (of volkoren speltmeel)
– 50 gram kokosbloesemsuiker (optioneel)
– 50 gram havermoutvlokken
– 30 gram rozijnen (of abrikozen in stukje)
– 30 gram gehakte noten (of pompoenpitten)
– 20 gram sesamzaad
– 2 theelepels kaneelpoeder
– 2 theelepels (wijnsteen)bakpoeder
– 1 theelepel gemberpoeder
– 1 theelepel gemalen steviablad of 8 druppels (ongeraffineerd) stevia-extract
– 1/4 theelepel zeezout
– 100 gram ongezouten (biologische) roomboter of ontgeurde kokosolie
– 2 eetlepels water

Oven voorverwarmen op 170 graden en een bakplaat bekleden met bakpapier.
Smelt de boter of kokosolie op laag vuur.
Meng in een ruime kom alle overige ingrediënten.
Voeg de boter/olie toe en twee eetlepels water (als je havermeel gebruikt evt. nog extra water toevoegen) en kneed tot een samenhangend mengsel. Vorm acht koeken en leg op de bakplaat.
Bak de koeken in 15-25 minuten lichtbruin en knapperig. Laat ze afkoelen op de bakplaat en bewaar ze in een afgesloten trommel.

Deze koeken zijn echt verrukkelijk! Deze zitten voor komende week in mijn tas als ‘drie uurtje’.

Ik heb ze dus alle drie gemaakt achter elkaar. Doordat ze allemaal zo kort in de oven gaan kon ik de één voorbereiden en dan was de ander klaar en kon die weer de oven in….tussendoor keek ik lekker Soof…heerlijk!

Laat je het me weten als je ook één van deze recepten gaat uitproberen?

 

 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s