Vroegáh…

on

Dag lieve allemaal!

Vandaag een blogpost die over instagram gaat. Ik heb geen bepaald doel met deze blogpost, maar wilde het gewoon even delen haha. Een deel van jullie zal niet begrijpen waar ik het over heb. Dat komt dan 1. omdat je nog niet zo lang een instagrammer bent 2. omdat je niet in het interieur wereldje zit of 3. je zelf tot deze categorie behoort :p

Toen ik net begon met instagram, waren er nog nauwelijks bedrijven die zich bemoeiden met instagram. Op interieur gebied waren er eerst vooral meiden die nog thuis woonden of net op zichzelf gingen wonen. We maakten vooral foto’s van hoekjes, want we hadden alleen een kamer of een mini huisje. De hypes van toen waren eerst spullen van Hema, Xenos, Action, Ikea en Kwantum. We renden naar de winkel voor bepaalde Hema letterboxen, gekleurde Kwantum planten potten, we bestelden massaal witte tafelkleden met zwarte stippen, we hingen letterbanners op, we kochten onze eerste ‘design’ items van Present Time of Serax, we kochten look A likes Vitra Eames stoelen…..

We kochten alles zelf en bijna iedereen schreef er blogs over. We organiseerde give aways, met spullen die we zelf kochten.

Eerst ontdekten de kleine webwinkels ons, we mochten dan een give away organiseren met een item uit hun webwinkeltje. De eigenaar van de webwinkels kenden we vaak ‘persoonlijk’ (we hadden regelmatig een kletspraatje via een PB). De accounts die 1000 volgers hadden, die hadden het echt gemaakt.

Maar wat ik het leukst vond was dat interieurs haalbaar waren voor iedereen. De foto’s die werden gemaakt, waren van kleine hoekjes en of kleine settings zoals thee drinken uit een leuke mok of een bakje yoghurt in een leuk bakje of een leuk tijdschrift er naast.

0ADB5F39-2EE2-40CC-B2C7-A5306D78C6CE

 

Onze accounts werden groter en bepaalde merken/bedrijven ontdekten ons. Bij mij ging het niet zo hard als bij andere accounts. Ik zei ook niet tegen alle samenwerkingen ‘ja’. Ik weet nog dat ik een mail kreeg van MisterDesign, ik kon het echt niet geloven en was daarom eerst ook een beetje voorzichtig. Dit bedrijf paste/past heel goed bij mij. Je mag namelijk zelf producten uitzoeken, dus je doet een review van iets dat je echt heel leuk vindt.

Toen ik bijna de 4000 aantikte 2/3 jaar geleden (hier zaten alleen mensen tussen die echt interieur leuk vonden, ik blokkeerde dagelijks tientallen mensen) besloot ik mijn account abrupt te verwijderen. Ik miste het gezellige instagram. Ik zag steeds bizardere (is dit een vervoeging? Haha) interieurs met de duurste items. Iedereen verfde bijvoorbeeld  zijn muur in dezelfde kleur en niet omdat ze dit zelf hadden verzonnen (en nog steeds… op dit moment sponsort Histor alle bloggers en verft iedereen zijn muur in de ‘trendkleur’ Quiëtist Clearing).

Ik mis gewoon soms de old good instagram. Het knusse en het gezellige. Mensen die foto’s plaatsen omdat ze gelukkig worden van die hoekjes in huis. Mensen die op instagram zitten om leuke inspiratie te krijgen en niet om de meeste volgers te krijgen en daardoor gratis producten. Ik hoef niet iedere maand een nieuwe verfkleur op je muur te zien omdat je daar voor betaald wordt. Ik hoef ook niet te horen dat je zoveel volgers bent verloren. Het is toch veel leuker om elkaar te inspireren en om reacties te geven en te ontvangen.

En ja, ik vind het leuk als je een mooi designer item hebt en je er heel blij mee bent. Maar ik vind het ook leuk als je een tof item bij Hema hebt gescoord of leuk hebt gestyled.

B84CD608-AAF1-45F8-9B82-CE7A80B39BF8

Dus laat je niet gek maken omdat jij niet zoveel volgers hebt of niet of nauwelijks samenwerkingen. Ik vind het leuk om geïnspireerd te worden en om soms andere mensen te kunnen inspireren. Ik vind het leuk om je blogs te lezen die gaan over je verbouwing, de koekjes die je hebt gebakken of je diy balkonbar.

Ik vind het soms wel leuk om mee te doen aan een SFS, want als mensen mij dan ontdekken…ontdek ik hun account ook weer. Maar die stomme following train vind ik niks en ook sfs om mensen te helpen aan hun 10k volgers te komen vind ik ook super stom…

Het is niet de bedoeling om te klagen, maar meer om je weer even mee te nemen naar de gezellige kant van instagram. Gelukkig zijn er nog zat accounts waar ik super geïnspireerd door raak of die ik gewoon nogsteeds super gezellig vind:

 

 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s